Slideshow image Slideshow image Slideshow image Slideshow image Slideshow image
Previous Next
ΠΙΠΕΡΙΕΣ

 

SPECIAL FARM
Εκλεκτά Κηπευτικά Κρήτης


 

Οι πιπεριές όλων των χρωμάτων είναι πλούσιες σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, σε φυλλικό οξύ, βιταμίνη Α και C, λυκοπένιο, καθώς και καροτενοειδή. Έχουν ισχυρή αντιοξειδωτική δράση, με αποτέλεσμα να συμβάλλουν στην πρόληψη καρδιαγγειακών παθήσεων, των λοιμώξεων, των παθήσεων των αρθρώσεων και στην αντιγήρανση. Η κατανάλωσή τους θωρακίζει τον οργανισμό μας και διατηρεί ισχυρό το ανοσοποιητικό μας σύστημα.
 

Οι χρωματιστές πιπεριές είτε πράσινες, είτε κόκκινες, είτε κίτρινες, είναι πλούσιες πηγές  θρεπτικών συστατικών όπως βιταμίνης C, που δεν είναι μόνο ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που βοηθά στην προστασία του οργανισμού από τις επιβλαβείς ελεύθερες ρίζες, αλλά παράλληλα είναι σημαντικό για την υγεία των μυών, των οστών και των ούλων. Μισό φλιτζάνι (125 ml) ψιλοκομμένες κόκκινες ή κίτρινες, γλυκές πιπεριές, έχει σχεδόν διπλάσια ποσότητα από τις καθημερινές σας ανάγκες σε βιταμίνη C (και οι πράσινες πιπεριές περιέχουν επίσης). Ερευνητές στο Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ στην Αγγλία, διαπίστωσαν ότι οι συμμετέχοντες στη μελέτη που λάμβαναν λιγότερη βιταμίνη C, είχαν πάνω από τριπλάσιες πιθανότητες να εκδηλώσουν φλεγμονώδη αρθρίτιδα, σε σύγκριση με εκείνους που λάμβαναν περισσότερη.

 

Οι πιπεριές περιέχουν επίσης πολλές βιταμίνες του συμπλέγματος Β. Ένα φλιτζάνι (250 ml) ψιλοκομμένες πιπεριές, έχει το 36% της ημερήσιας ποσότητας βιταμίνης Β6 και το 10% φυλλικού οξέος. Η βιταμίνη Ε που έχουν οι πιπεριές βοηθά τον οργανισμό να επουλώνει τις πληγές, τις εκδορές και τους μώλωπες. Τέλος, είναι πλούσια πηγή βιταμίνης Α (β-καροτένιο), που δημιουργεί πιο ανθεκτικούς ιστούς και χρησιμοποιείται ιδιαίτερα κατά του κοινού κρυολογήματος και των καταρροϊκών λοιμώξεων του ανώτερου αναπνευστικού, των ιγμορείων, της ουροδόχου κύστης, του δέρματος και του πεπτικού σωλήνα. Η βιταμίνη Α συμβάλλει στην ανάπτυξη και στην ευεξία.


 

 

ΣΕ ΕΜΑΣ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ:

  Κόκκινες & Πράσινες πιπεριές